2014. április 16., szerda

Margarin szelet

Margarin szelet


Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg margarin
10 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
1 evőkanál méz
2 db tojás
Krém:
5 dl tej
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg margarin
felébe: 1 evőkanál kakaópor
Máz:
10 dkg tortabevonó
5 dkg vaj

Elkészítés:
Elmorzsoljuk a margarint a sütőporral elkevert lisztben, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a mézet. Jól eldolgozzuk, háromfelé osztjuk és a tepsi hátlapján megsütjük.
A krémhez a lisztet elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sűrű krémet főzünk belőle.
Amikor kihűlt hozzákeverjük a margarint. A krém felébe kakaóport teszünk.
Az első lapra rákenjük a kakaós krémet, rátesszük a második lapot, majd erre rákenjük a fehér krémet és végül jön a harmadik lap.
Hűtőbe tesszük 2-3 órát (vagy egy éjszakát), amíg megpuhulnak a lapok.

A mázhoz felolvasztjuk a csokit, belekeverjük a vajat és ráöntjük a sütire. Miután megdermedt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
http://www.evikonyha.hu/Receptek/?i=Szilvia_margarinos_szelet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése