KATA szelet
50 dkg liszt
15 dkg zsír
15 dkg porcukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 db tojássárgája
Könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle. A tésztát 3 felé
vágjuk, és mind a 3 lapot megsütjük.
Krém:
3 dl tejben 2 db vaníliás cukrot és a tészta 1 lapját
összemorzsoljuk, s ezt egy ideig állni hagyjuk. 10 dkg vajat 15 dkg porcukorral
elkeverünk, hozzáadunk 2 kanál kakaót, 2 kanál barack lekvárt és fél deci
rumot.
Ezt a beáztatott tészta masszájához adjuk. Az egészet a két
lap közé kenjük. Tetejére 3 tojás fehérjét gőz fölött 20 dkg porcukorral
felverjük, addig amíg jó kemény lesz, és a tetejére kenük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése