2014. április 16., szerda

KATA szelet

50 dkg liszt
15 dkg zsír

15 dkg porcukor

2 dl tej

1 csomag sütőpor

3 db tojássárgája

Könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle. A tésztát 3 felé vágjuk, és mind a 3 lapot megsütjük.



Krém:

3 dl tejben 2 db vaníliás cukrot és a tészta 1 lapját összemorzsoljuk, s ezt egy ideig állni hagyjuk. 10 dkg vajat 15 dkg porcukorral elkeverünk, hozzáadunk 2 kanál kakaót, 2 kanál barack lekvárt és fél deci rumot.


Ezt a beáztatott tészta masszájához adjuk. Az egészet a két lap közé kenjük. Tetejére 3 tojás fehérjét gőz fölött 20 dkg porcukorral felverjük, addig amíg jó kemény lesz, és a tetejére kenük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése