2014. július 22., kedd

Sajtos stangli, a legjobb

hozzávalók 


 70 dkg rétesliszt

 25 dkg margarin (kocka)

 6 ek disznózsír

2 db tojássárgája

3 dkg friss élesztő

15 dkg trappista sajt

175 g tejföl

1 teáskanál só

 1 teáskanál köménymag (lehet több kell)
 1 dl tej (langyos, élesztőhöz)

 1 db tojás (kenéshez)

 1 kk fűszerpaprika (elhagyható)






ajánlat
A zsírtól lesz omlós.Ha valaki nem szereti a köménymagot, szezámmaggal is megszórhatja, vagy ha úgy tetszik, simán sajttal is fincsi. Ha túl ragadós lenne a tészta, akkor kis lisztet tegyünk hozzá. Mikor kinyújtottuk, próbáljunk a téglalapalakra törekedni, vágjuk fel derelyevágóval, ne szedjük szét a rudakat, hanem hagyjuk egyben, és így könnyebb tojással is megkenni, majd a sajttal megszórni.



elkészítésAz élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.Összegyúrunk minden anyagot alaposan.Negyed órát pihentetjük.Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése