hozzávalók
70 dkg rétesliszt
25 dkg margarin (kocka)
6 ek disznózsír
2 db tojássárgája
3 dkg friss élesztő
15 dkg trappista sajt
175 g tejföl
1 teáskanál só
1 teáskanál köménymag (lehet több kell)
1 dl tej (langyos, élesztőhöz)
1 db tojás (kenéshez)
1 kk fűszerpaprika (elhagyható)
elkészítésAz élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.Összegyúrunk minden anyagot alaposan.Negyed órát pihentetjük.Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
1 db tojás (kenéshez)
1 kk fűszerpaprika (elhagyható)
ajánlat
A zsírtól lesz
omlós.Ha valaki nem szereti a köménymagot, szezámmaggal is megszórhatja, vagy
ha úgy tetszik, simán sajttal is fincsi. Ha túl ragadós lenne a tészta, akkor
kis lisztet tegyünk hozzá. Mikor kinyújtottuk, próbáljunk a téglalapalakra
törekedni, vágjuk fel derelyevágóval, ne szedjük szét a rudakat, hanem hagyjuk
egyben, és így könnyebb tojással is megkenni, majd a sajttal megszórni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése