2015. június 10., szerda

Meggyes pite, dióval és fahéjjal

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 púpos kiskanál fahéj
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 5-7 dkg dió
  • citrom héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 12 ek tej
  • kb. 80 dkg meggy a tetejére

Elkészítés:

Habosra kavarunk 4 egész tojást 20 dkg cukorral, 10 dkg vajjal és 1 csomag sütőporral. Hozzáadunk 1 púpos kiskanál fahéjat, 12 evőkanál tejet, 5-7 dkg darált diót, 1 citrom reszelt héját, 3 púpos kanál baracklekvárt, végül 25 dkg lisztet. Alaposan kilisztezett, közepes nagyságú tepsibe öntjük, a tetejét meghintjük meggyel. Forró sütőbe tesszük, de a tüzet 10 perc után mérsékeljük. Hidegen kockára vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése