Semler cuki megunhatatlan perece
"Semler Cuki bocsi: Mégegyszer: 0,5 kg Liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő,, pici cukor, fél evőkanál só, 75 c l olaj. Az egészet egybe begyúrni, 1 órát keleszteni, 14 db ra osztani és kisodorni, papírral fedett tepsibe fektetni tojással lekenni, és fél óra pihentetés után 200 fokon sütni, 5 perc után a sütőből kivenni és a sós mázzal meglocsolni. Sós Máz: 3 ev. kanál liszt, 1 ev, kanál só, 1 dl víz.vissza a sütőbe és szép aranybarnára sütni, azért jó a recept mert másnap lehet vinni a suliba.Nálunk ezt 100 Ft ért adják , hát szerintem 30 ft nál nem került többe."
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése