2014. június 28., szombat

Zserbószelet

Tésztához: 1 tojás,40 dkg liszt, 20 dkg vaj v margarin, 10 dkg cukor, 1 mk szódabikarbóna, 1 dl tej, 3 dkg élesztő, és 1 csipet só.

Töltelék: 30 dkg meggylekvár, 30 dkg sárgabaracklekvár, 30 dkg dió, 30 dkg porcukor, 1 cs, van. cukor

mázhoz: 10 dkg vaj, 3 ek kakaópor, 2 ek porcukor

Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk kevés cukorral.
A szódabikarbónával elkevert lisztet vajjal elmorzsoljuk.
A tojást a maradék maradék cukorral és a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a lisztes cucchoz, majd az élesztőt is hozzáöntjük és jól összegyúrjuk. Ha kell adhatunk hozzá egy kis tejet.
Rövid ideig pihentetjük.

A darált dió összekeverjük a porcukorral.

A pihentetett tésztát 3 felé vágjuk, és nagy gáztepsi méretűre nyújtjuk. Beletesszük a kikent, kilisztezett tepsibe. Megkenjük az egyik lekvárral, és rászórjuk a diós cukor felét. Erre jön a következő tészta, arra a másik lekvár, megszórva a dióval, s végül a 3 lappal befedjük.
Kicsit lenyomkodjuk, aztán jól megszurkálni villával. 180 fokon megsütjük.

Máz: A cukorral összekevert kakaót beletesszük a gőz fölött felolvasztott vajba, és gyorsan kikavarjuk. Ráöntjük a kihűlt sütire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése